Landscape Analysis Lab moves to new larger facility

In August 2008, the Landscape Analysis Lab moved to the Spencer Hall, the new state-of-the-art 49,000 square foot facility devoted to research and instruction in chemistry, biology, biochemistry, and environmental science.

Spencer Hall was designed to foster a spirit of openness and cross-disciplinary scientific exploration. From the soaring Harris Atrium to the interior glass walls open to laboratory space and reading rooms, the building offers "science in sight" that encourages the formal and informal exchange of ideas and promotes collaboration. The light-filled hallways and comfortable reading rooms are intended to draw students and faculty together outside the classroom.

Sustainable building practices and technology were incorporated into Spencer Hall, including improved indoor air quality, energy conservation and heat recovery technology, and the use and re-use of local materials. It is Leadership in Energy and Environmental Design-certified (LEED-certified) at the Silver level.

The LAL is approximately 4,000 square feet and has dedicated teaching and research laboratories, which can accommodate class sizes up to 24 students and provides 10 workstations dedicated to faculty and research. Space is also available for conferences, meetings, and workshops.